• https://www.facebook.com/yanginmalzemeleri
  • https://twitter.com/URS_Yangin
Misyonumuz Vizyonumuz
Yangın Malzemeleri
Müşterilerimiz
Yangın Söndürme Sistemleri
Yangın Malzemeleri
Yangın Rekoru
Kalite Politikamız
Tüplü Yangın Dolabı
Şirket Profili
İtfaiyeci Bareti
 Yangın Malzemeleri Fiyat Listesi
Yangın Dolabı Çeşitleri
Site Haritası
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.304532.4339
Euro34.423434.5613
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam26
Toplam Ziyaret331609
Takvim
Yangın Tüpleri

YANGIN TÜPLERİ NEDEN KULLANILMALIDIR

Büyüklerimiz dikkat edin üç şey var ki ihmale gelmez demiştir. Şayet ihmalkar davranırsanız faturası ağır olabilir diye yıllar önce uyarmışlar. Bunlar borç, hastalık ve yangındır. Bunları hafife alan insanların akıbetinin genelde üzücü olduğunu hepimiz görmekteyiz. Bilgi eksikliği nedeniyle üzücü olayların yaşanmaması için  Yangın Tüplerinden bahsetmek yararlı olacaktır.

Yangın deyince aklımıza  ilk gelen şey Yangın Tüpleridir. Çevremize baktığımızda, Yangın Tüpleriyle ilgili üç grup görüyoruz.

1. grup : Aldığı eğitim nedeniyle önemine inandığı veya bir yangında kendisinin, çevresindeki bir yakının zarar gördüğü ya da yangın söndürme  cihazı nedeniyle en az zararla kurtulduğunu gördüğü için  bulunduruyor. Sürekli periyodik kontrolünü yapıyor ve  cihazın doğru kullanımını biliyor.Her fırsatta çevresindeki insanları bu noktada bilgilendirmeye ve ilgilendirmeye çalışıyor.

2. grup : Resmi veya özel kurumlarda denetimlerde sorulduğu veya aldığı araçla geldiği, işyeri ruhsatı alırken, ihaleye girerken istendiği için bulunduruyor. Hiç denemediği için, kullanımını doğru dürüst bilinmiyor, cihazın boş veya dolu olması fark etmiyor. İstenmesini, boşa masraf olarak görüyor.

3. grup  : Bilgi eksikliği nedeniyle bulundurmuyor. Fakat yangın söndürme cihazı bulundurduğunda ve doğru kullanımını bildiğinde ihtiyaç halinde kendisine ve çevresine neler kazandırabileceği hayatın içinden örneklerle kendisine anlatıldığında derhal bulundurmaya çalışıyor.

Bu bağlamda ‘’ yangınlar için küçük küçük masraf yapmaktan çekinmeyiniz. Zira büyük büyük gemileri küçük küçük delikler batırır’’ diyen filozoftan hareketle bu işin mutlaka ciddiye alınması herkesin yararına olacaktır.

Bu nedenle; Resmi işlerimizde istendiği için yıllar önce bir defa alınmış, depoya atılmış ve belki soran olur düşüncesiyle göstermelik olarak bulundurulan, kullanım dışı olan, dolu veya boş olduğu bilinmeyen yangın söndürme cihazı bulundurmaktan kesinlikle kaçınılmalıdır.

Yönetici ve  Amir konumunda bulunan yetkililer bu işi küçümsemeyerek ara sıra da olsa gittikleri yerlerde Yangın Tüplerine bakmaları çok faydalı olacaktır. Zira  "ön tekerleği, arka tekerlek takip eder veya telkinden çok, temsil önemlidir"  diye güzel bir atasözümüz var.

Fiziksel olarak mevcut bulunan Yangın Tüpleri, ihtiyaç halinde kullanılmak üzere daima fonksiyonel olarak kullanılabilir durumda olmalıdır. Bu noktada öncelikle  resmi kurumlar ve araçlar örnek olmalıdır.

Evlerimizde, iş yerlerimizde, apartmanlarımızda ortak alanlarda kullanımını bilmek şartıyla, mutlaka yangın söndürme cihazı bulundurulmalıdır. Denizli web tasarım

 

Önerilen Siteler

Kiralık Vinç ve Kiralık Forklift hizmetini Kiralık Sepetli Vinç adresinden alabilirsiniz. Vinç kiralama hizmetleri firmasından tüm İstanbul ilçe ve semtleri için alınabiliyor.

Kulaklı Zincir

Özel Zincir İmalatı

Wippermann Zincir

Paslanmaz Zincir

Hasta Yatağı

Hasta Yatağı
Grundfos pompaları başarılı yangın söndürme sistemlerine destek sağlıyor!

Empire State binası ve Trump Towers gibi dünyaca ünlü binalarda kullanılan etkili yangın söndürme pompalarıyla yangın söndürme sistemleri konusundaki iddiasını ortaya koyan Grundfos, sektörü bilinçlendirmek için attığı ciddi adımlarla da fark yaratıyor. Grundfos, Ankara’da şubesi bulunan Gebze merkezli Grundfos Akademi ile mühendis ve teknisyenlere yönelik eğitimler verirken, farklı bölgelere giderek de sektörel bilgileri paylaşıyor. Grundfos, son olarak Makine Mühendisleri Odası Antalya Şubesi’nde “Sulu Yangın Söndürme Sistemleri” üzerine bir seminer verdi. Söz konusu seminer ile katılımcıların yangın pompaları, sprinkler tesisat ekipmanları ve sprinkler tesisat tasarımı hakkında bilgilenmeleri ve sonrasında yangına karşı projeler üretmelerinin sağlanması amaçlandı.

Toplam 212 kişinin katıldığı seminerde Antalya Makina Mühendisleri Odası Şube Başkanı Hüseyin Barut tarafından yapılan açılış konuşmasından sonra, Grundfos Akdeniz Bölge Müdürü Venüs Pala tarafından Grundfos Pompa'nın tarihçesi hakkında bilgi verdi. Grundfos Yangın Söndürme Sistemleri Ürün Sorumlusu Barkın Perçin "Grundfos yangın ürün programı ve pompa tipleri" ve "Dünyadaki yangın sistemleri standartları" konularında bilgileri katılımcılarla paylaştı. Yangın korunum sistemlerinde kullanılan yangın pompalarının seçim ve montaj standartlarını NFPA 20 (National Fire Protection Association) onayı tüm dünyada yaygın geçerliliğe sahipken ülkelerin kendi içlerinde uymak zorunda olduğu standartlar bulunuyor. Türkiye’deki binalarda Türk Standartları Enstitüsü’nün Türkiye Yangından Korunma Yönetmeliğine uymak zorunlu ve kurulan pompa sistemlerinde Türk Standartları Enstitüsü’nden onay almak gerekiyor. Yaptığı konuşmada yangın pompa tiplerine de değinen Perçin şunları söyledi: “Grundfos farklı ihtiyaçlara yönelik olarak çeşitli yangın pompa çözümleri bulunuyor. Grundfos AEF yatay ayrılabilir gövdeli yangın pompaları, AEF dizel sürücülü yangın pompaları, TUF/TUTF yatay çok kademeli yangın pompaları, dik tip yangın pompaları, PVF hat tipi yangın pompaları, elektrik motorlu yangın pompa seti ve dizel sürücülü yangın pompa seti olmak üzere geniş bir ürün yelpazesi sunuyor.

Seminerin ikinci bölümünde ise "NFPA 20'ye göre yangın pompaları","Sprinkler tesisatları ve tesisat elemanları","NFPA 13'e ve TS EN12845'e uygun sprinkler tesisatı tasarımı" hakkında katılımcılara uygulamalı eğitim verildi. Seminer sonunda katılımcılar sınava tabi tutuldu ve başarılı katılımcılara Grundfos Akademi tarafından katılım sertifikaları verildi.

Sektörün bilinçlenmesine katkıda bulunmak amacıyla 2009 yılında kurulan Grundfos Akademi’de, sulu yangın söndürme sistemlerinin kullanıldığı fabrikalar, oteller, iş merkezleri, enerji santralleri, itfaiye teşkilatları ve benzeri kuruluşlar için “Yangın Söndürme Sistemleri” başlıklı 2 günlük bir eğitim bulunuyor. Ayrıntılı bilgi www.grundfos.com.tr adresinden alınabilir.

  
4895 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın